2012
 
Norwegian Open
21. oktober 2012 (Mirja Lapanja, Slovenia)
H2, 15.plass/51

Faan, der ødela jeg alt for oss! Var en tunnellinngang etter en lang strekke som kom til å være veldig fristende for han, og da jeg forsøkte å fortelle han hvilken inngang han skulle ta legger jeg merke til at han ikke er oppmerksom på meg. Likevel tar han riktig inngang, og jeg blir glad og roper BRA! så høyt at han blir usikker på hvorfor jeg skrek så fælt og kom ut igjen av samme inngang. Ellers plettfritt. Ååhåhååå, så irritert på meg selv etterpå.
Norwegian Open
21. oktober 2012 (Sascha Grunder, Sveits)
AG2, 13.plass/52, et riv

Fin bane, synd med riv midtveis. Eksperimenterte litt igjen med feltene ved å jage på han for så å bråstoppe selv og gjøre feltene bråere. På stigen hadde jeg ikke is i magen, så han stoppet litt tidlig. På mønet jagde jeg på han, og han hadde god fart opp, dårlig fart ned, men stoppet fint på feltet. Holdt han igjen litt for å markere ekstra. Happy med mønet, mer av det!! Tidene ble ikke fantastiske, en svær sving og treg vippe. Uten riv hadde vi kommet på tredjeplass med napp, så synd at han ikke løftet beina bedre.
Norwegian Open
21. oktober 2012 (Bernd Huppe, Østerrike)
NO H (uoffisiell), DISK/133

På hinder 4 tok jeg det litt for gitt, og ga dårlige signaler. Irriterte meg litt at han ikke ville hoppe på andre forsøket heller. I det forrige løpet kræsjet han i slalomen og ble litt fortumlet, og i dette løpet kræsjer han i et hinder med trepinne som nok også gjorde vondt. Vet ikke om han kræsjet denne gangen fordi han hadde vondt fra istad. Denne banen var over vårt nivå, så det var ikke overraskende at vi disket.
Norwegian Open
20. oktober 2012 (Alex Beitl, Tyskland)
H2, 9.plass/55, 10 feilpoeng + 1,42 i tidsfeil

Det gikk fint helt til Bajas kræsja i slalomen. Han dempa veldig og så fortumlet ut, så han fikk nok vondt. Etter det ble det mye rot gitt. Ikke mye å skryte av. Bajas skal ha for innsatsen, han ga alt inn i slalomen. Litt for mye kanskje...?
Norwegian Open
20. oktober 2012 (Bernd Huppe, Østerrike)
AG2, 4.plass/53, feilfritt

Supert løp, jeg følte allerede på oppvarmingen at Bajas var på hugget. Vi tapte ikke så mye tid på feltene heller, selvom metoden ikke er ideell. Vi hadde en litt stor sving et sted, men resten satt!! Sinnsvakt irriterende å komme på fjerdeplass og såvidt gå glipp av nappet. Argh! Men det var hele tre sekunder opp til tredjeplassen. Vi har mye å hente på feltene.
Arendal
23. september 2012 (Dommer?)
H2, 5.plass/ca.10, et riv

Var så usikker på hvordan jeg skulle løse begynnelsen at jeg måtte ha hjelp av Ina på briefingen, men løsningen fungerte fint. Bajas var usikker på om han holdt på å ta riktig hinder, men stusshopper på kommando og vi slipper unna vegring, men dessverre får vi et riv. På slutten rakk jeg ikke valse slik jeg hadde planlagt, så det ble et bakbytte istedet, men jaja.
Arendal
23. september 2012 (Dommer?)
AG2, 5.plass/ca.10, to vegringer, en feltfeil

Var godt forberedt på en eventuell tjuvstart, og denne gangen fikk jeg virkelig tatt han! Brukte dommedagsordet "FY!" for første gang på en agilitybane. Mønet var overstått fortere enn jeg kanskje hadde trodd, så jeg holdt på å glemme at jeg skulle valse og gikk litt surr i egne ben. Når han lander på langthoppet gir jeg han en ny utfordring i advanced handling og roper "TUNNEL", og han taklet det flott, søkte seg tidlig inn mot tunnelen og hoppet hinderet før tunnelen ekstremt skrått. Etter tunnelen har jeg hastverk, og fører han faktisk forbi slalominngangen. Oi oi oi. Etter samme tunnel for andre gang har jeg hastverk igjen gitt, og valser et sekund for tidlig og drar han dermed på feil side av hinderet. Sorry, Bajas, grov feil av meg, der rota jeg det til for oss. Og da kunne jeg like gjerne jage han over stigen og trene fart på den, så der fikk vi feltfeil og gitt.
Arendal
22. september 2012 (Dommer?)
H2, 2.plass/ca.10, to vegringer

Bajas prøver å tjuvstarte, men han blir ferska og jeg ber han strengt om å sette seg igjen. Han brukte eeeevig lang tid på å sette seg og dempet veldig, men denne gangen blir han sittende. På fjerde hinderet gir han meg fingeren, sannsynligvis som en protest på at jeg nettopp hadde vært så streng med han, kjenner jeg han rett. Jeg valser, og rekker å bevege meg flere steg før han løper bak ryggen min. Og han løper ikke bare litt langt heller da! Etter langthoppet går det dårlig, men jeg innser at jeg beveget meg for mye og at det forårsaket vegringen. På slutten hadde jeg egentlig briefet 4x valsinger, men istedet ble det 4x bakbytter gitt. Lenge leve improvisering. Hvordan i all verden klarte vi en andreplass etter så mye rot?!
Arendal
22. september 2012 (Dommer?)
AG2, 2.plass/10
FØRSTE NAPP TIL KLASSE 3!!
Tjuvstart! Det er det frekkeste. I det siste har han reist seg på starten, så denne gangen tenkte jeg at jeg bare skulle si et tydelig BLI og gå selvsikkert fra han, slik jeg alltid gjorde tidligere da han ble sittende på starten. Så ser jeg plutselig han stuper over langthoppet og passerer meg, så jeg kastet meg etter. Heldigvis var det stigen like etterpå, og der rekker jeg å ta han igjen. Tusen tanker fløy gjennom hodet mitt, jeg burde kanskje diske han på noe så grovt, men med kun ti startende i klassen ville nappet vært i boks bare vi går feilfritt. Kunne ikke la den sjansen gå fra meg, men mye mulig jeg biter meg i rompa. Time will show! Men Baj får bonuspoeng for å redde skinnet mitt på hinder 5, hvor han først stopper fordi jeg fører feil, men likevel stusshopper da jeg sier HOPP!! Flinkis. Et ok løp, men trege felt.
OODK Maridalen
01. september 2012 ( Per Berg Kirkevold, Norge)
H2, DISK

En morsom bane! Slalominngangen kom til å bli noe av det enkleste, for to tunneler lå i buer og skapte en trakt mot slalomen uten noen distraherende tunnelinnganger eller feller. Men dæven, Bajas, hva i all verden er det du gjør?? Jeg jogger rolig mot slalomen med tydelig signal fra armen i tillegg til at jeg sier S-L-A-L-O-M, men Bajas vet at det finnes en tunnelinngang der hvis han bare vrenger seg om 180 grader. Han stoppet med nesa i døra, men det var nok til å diske det, så... HALLOO, Bajbaj, er du våken idag?
OODK Maridalen
01. september 2012 (Peter Holmberg, Norge)
AG2, DISK

Hah, vi klarte ikke første hinder engang! Var litt usikker på hvor langt jeg kunne gå mot hinder 2 og fremdeles få han til å ta det første, så det ble et eksperiment. Et mislykket et, men jaja, det teller jo ikke på resultatet siden det var før første hinder. En litt kronglete bane synes jeg. Tenkte tanken at slalomen rett etter pølsa ofte kan bli en utfordring, men hadde håpet at avstanden var stor nok til at det ikke skulle bli noe problem. Men det ble litt for vanskelig for Bajas gitt, så der fikk vi en vegring. Vi disker på at han tar feil hinder, til tross for at jeg brukte stemmen mens han var i tunnelen for å fortelle han hvilken retning han skulle ut i. Bajas sin tabbe denne gangen. Ingen feltfeil i dette løpet da! Vi tar med oss det positive.
Fredrikstad
25. august 2012 (Anders Bergqvist, Sverige)
H2, 3.plass/33,
ANDRE NAPP TIL KLASSE 3!!
Feilfritt, god fart og korte svinger.
Fredrikstad
25. august 2012 (Anders Bergqvist, Sverige)
AG2, 18.plass/35, 20 feilpoeng

Stigen var hinder 16, og alt gikk bra til vi kom dit. Han fikk feltfeil OPP(!) fordi jeg stod for tett og presset han ut så han ikke kom på feltet. Han hopper opp fra siden, og jeg detter helt ut. Får enda et feltfeil ned, og jeg ga opp før mål, selvom jeg stadig preker til alle andre om å ikke gi seg før siste hinder er overstått. Krøll krøll, og to vegringer på siste hinder.
Stav stevne 4
10. august 2012 (May-Brit Crone Høg, Danmark)
H2, 5.plass/37

Bra løp, synd med det rivet. Han tryna i svingen etterpå, han datt nok litt ut pga rivet. Er veldig happy med at vi nå er på god vei til å drive med advanced handling. Han har utviklet et flott driv med god selvstendighet, og jeg kan svinge han med skulderen på lang avstand. Det har vi ikke kunnet gjøre tidligere. Svingene hans er dessuten blitt mye kortere, og det synes på tidene våre. Vi hadde nemlig kommet på førsteplass uten det rivet, vi var raskest av alle selvom han hadde nesa i gresset da han tryna!! TENK om vi hadde fått to napp til klasse 3 på to dager! Da hadde jeg vært helt i ekstase og spretta champisen tror jeg. Litt blanda følelser etter dette løpet. Veldig surt å være så nær et napp til, men veldig fornøyd med å ha gjort et så bra forsøk.
Stav stevne 4
10. august 2012 (Gabi Steppan, Slovakia)
AG2, DISK

Husker ikke løpet, og hun som skulle filme trykket feil på iPhonen min.
Stav stevne 3
10. august 2012 (Mirja Lapanja, Finland)
H2, 1.plass/38,
FØRSTE NAPP TIL KLASSE 3!!
Det gikk som det burde, med ideale linjer og godt tempo. HERLIG å få et napp til klasse 3! Det hadde jeg ikke regnet med å komme hjem med denne helgen. Jeg har en helt rå hund!!
Stav stevne 3
10. august 2012 (May-Brit Crone Høg, Danmark)
AG2, DISK

Mye rot, begynner med at han hopper over feltet på vippa, deretter et riv etterfulgt av feil tunnellinngang som vi disker på. Synd at kameramannen min slutter å filme da vi disket, for jeg husker ikke resten av løpet. Man går litt i surr etter åtte løp på tre dager kan man si.
Stav stevne 2
10. august 2012 (Sven Åfeld, Sverige)
H2, DISK

Mye rot på det jeg trodde skulle være simpelt, men vi klarte det jeg trodde ville bli vanskelig, nemlig tunnellinngangen vi disket på dagen før. Hadde tenkt å eksperimentere mer med blindbytter i dette løpet, og trodde først at det var på grunn av manglende erfaring med dette at vi disket, men jeg ser på filmen at jeg hever høyrearmen etter at han allerede har låst seg på feil hinder. Uten hender til å vise vei løper han bare i samme retning som meg, så da ble det feil. Ble demotivert av kritiske øyne som jeg visst fulgte med fra sidelinjen, så jeg vil gi en stor takk til Hans Kristian som ropte heiarop og fikk meg igang igjen slik at vi gjorde det bra på slutten. PS: synes det er litt moro at han kastet seg inn i slalomen med en slik fart og kraft at han knakk en slalompinne, hihi.
Stav stevne 2
10. august 2012 (Mirja Lapanja, Finland)
AG2, 11.plass/37

Knallbra løp, kun 5 feil på feltet på bommen. Skulle gi signal om at han skulle gå lenger ned, og det tok han som et GÅ signal og hoppet over istedet. Vi bruker for mye tid på feltene generelt, og kommer ikke til å klare å hevde oss i agility uten iherdig trening. Feltene gjør alltid at vi taper mye tid. Irriterende at han misforstod meg og stupte over feltet, men vi hadde ikke kommet på mer enn 6.plass hvis han hadde tatt med seg feltet, så vi gikk uansett ikke glipp av noe napp. Han kommer skrått på stigen i dette løpet, og traver på oppgangen, men han galopperer faktisk over toppen.
Stav stevne 1
10. august 2012 (Bonnik Bertelsen, Danmark)
H2, DISK

Forbanna arrangører. På tidsplanen stod det S=Stor uthevet med gul bakgrunn. På linjen over stod det, uten uthevet skrift, at S=Small på stevneplanen. Jeg kom opp til Stav i god tro om at jeg hadde halvannen time i banken, slik at jeg rakk å lufte Bajas, skifte, komme i orden i teltet, etc. Akkurat da jeg hadde parkert fikk jeg beskjed om at jeg skulle briefe. Med en eneste gang! Jeg kastet meg på briefingen som allerede hadde startet, og løp for å hente Bajas og skifte til fotballsko. Vi hadde selvfølgelig et av de første startnumrene på toppen av det hele. Han hadde ligget i bilen i timesvis, og var høyt oppe da han endelig ble sluppet ut av buret. Jeg fikk ingen kontakt med han overhodet, og tenkte på startstreken at det fikk briste eller bære. Det gikk som det måtte gå... jeg pleier alltid ha Bajas ute i minst et kvarter før han skal gå et løp, for da konsentrerer han seg bedre. Dette ble bare kaos.
Stav stevne 1
10. august 2012 (Sven Åfeld, Sverige)
AG2, DISK

Bajas tok feil tunnellinngang igjen, men i ettertid skjønner jeg at det var min feil. "Tenk på deg selv som en magnet" fikk jeg beskjed om etter løpet. Jeg burde vært på andre siden av hindrene der, for jeg drar han inn i første inngangen ved å være på samme side som den. Det hadde jeg ikke tenkt på før. Føler jeg virkelig lærte noe idag, dette var faktisk en oppvekker for meg! Deilig å føle at jeg har kommet meg et hakk videre. Et trappetrinn opp. Legg forresten merke til at Bajas galopperer over stigen! Det er altså FØRSTE GANG han galopperer over stigen på en konkurranse!! Woop woop!!
NKK Trondheim
30. juni 2012 (Per Berg Kirkevold, Norge)
H2, 9.plass/14, et riv, en vegring

Da vi kom i mål trodde jeg ærlig talt vi hadde kommet oss igjennom med bare et riv, og gikk og smågrynta i fem minutter fordi jeg trodde nappet til klasse 3 hadde røket for noe så lite. Men så viste det seg at vi fikk en vegring for en litt stor sving også, så da var vi lenger unna enn jeg først antok. Bajas siktet seg nemlig inn mot tunnelen for andre gang idag, men denne gangen var jeg mer forberedt og fikk hanket han inn før det var for sent. Irriterende at det ble slik. Banen var fryktelig enkel, så på startstreken tenkte jeg "Nuh, jævlar, skal vi få napp til klasse 3!!", men slik ble det altså ikke. Med så få startende ville pallplassen og nappet vært sikret med en feilfri runde. Det blir nok ikke like gode odds på en stund. Synd...
NKK Trondheim
30. juni 2012 (Per Berg Kirkevold, Norge)
AG2, DISK

Målet mitt var å klare gullmerket, men det lar visst vente på seg. Bajas har begynt å bli tunneloholiker, og det overrasket meg. Jeg var forberedt på at han drar mot felthindrene, men at han har så mye sug mot tunnelinnganger er noe nytt han har fått for seg. Nok en disk. Etterpå så krasjer vi nesten før han skal inn i slalomen, så der ble det også litt kluss. Så trekker han mot mønet, men jeg er forberedt og sperrer veien for han. Deretter roper jeg frem hopp når han kikker på feil hinder, og vi kvalifiserer oss til disken nok en gang. Ikke en sjanse i havet med andre ord. Dommeren kom bort til oss etterpå og flira "Hvorfor gidder du å kjøre så langt for å surre så mye?". Ja, man kan jo lure.
Sandefjord Hundefestival
17. juni 2012 (Hans Peter Dinesen, Danmark)
H2, 15.plass/27

Bajas rev hinderet før han skulle ta slalominngangen, og jeg lurer på om det satte han ut. Han så veldig dempet ut på vei mot slalomen, og bommer på inngangen selvom jeg synes han hadde fått god nok plass og tid til å klare det. Når vi først hadde et riv og en vegring, ga jeg opp, trakk pusten dypt, og skulle rygge han langt tilbake før vi fortsatte. Da han rygget hoppet han et ekstra hinder. Her disket vi egentlig, så jeg stussa fælt da vi bare hadde fått 10 feilpoeng på kritikkskjemaet jeg hentet. Vet ikke hva som har skjedd, jeg, men dommeren krysser armene tydelig, så det må være ringsekretæren som har sovna. Uansett var det garantert disk. Resten var feilfritt, så løpet var ikke så verst.
Sandefjord Hundefestival
17. juni 2012 (Hans Peter Dinesen, Danmark)
AG2, DISK

Begynte med en vegring, og jeg tror det gjorde at jeg ikke fikk plassert meg der jeg gjerne ville være for å forhindre at han tok mønet, som jeg vet han har veldig mye sug mot. Han løper bort og tråkker på mønet, og dermed disket vi. Det sluttet ikke der... "UT HOPP" roper jeg og peker, og han bråstopper og bare kikker dumt på meg. Hvor ble det av hindersuget? Selvstendigheten? Synes ikke det var mye som fungerte i dette løpet. Dette var vårt sjette løp på to dager, så han begynner nok å bli sliten, men likte ikke helt dette med tanke på at vi enda har to løp igjen, deriblant lagløpet som jeg ikke har lyst til å skuffe på, med tanke på teamet. Vurderer å droppe tunnelcupen, men vi har jo bare en vegring fra gårsdagens løp, så vi har en sjanse til å gjøre det bra der. Har ikke veldig lyst til å droppe tunnelcupen altså!
Sandefjord Hundefestival
16. juni 2012 (Lee Gibson, UK)
H2, 11.plass/26

Reddet såvidt fra feil tunnelinngang på hinder 4, resten gikk knallbra, raskt og med korte svinger. Ble litt vel kort før slalomen, hvor han hopper et hinder så skrått som overhodet mulig, og lander altfor nærme slalomen til å klare inngangen. Burde tatt større sving og gitt han mer plass. Men veldig happy med kun en vegring.
Sandefjord Hundefestival
16. juni 2012 (Lee Gibson, UK)
AG2, DISK

Starta med 5 feil på vippa. Det har vi ikke hatt problemer med tidligere, men junkiesvippa er ødelagt, og min egen har også vært ute av drift, så vi har ikke trent nevneverdig på vippa på et år! Diska på feil tunnelinngang og denne gangen var det Bajas sin feil! Jeg stod riktig, hadde hånden riktig, og ropte BAJAS på korrekt tidspunkt, men han valgte å ikke høre. Siden vi diska valgte jeg å trene fart på stigen og jaget på han, så feltfeilen der var med vilje. Jaja, så får vi ta gullmerket imorgen istedet da kanskje?
Hønefoss
10. juni 2012 (Petter Nordlien, Norge)
H2, DISK

Fra start stod det tre hinder på rad, hvor man bare skulle ta to av dem, og jeg var litt bekymra da Bajas styrta mot det tredje, men jeg fikk heldigvis hanket han inn på korrekt kurs og stresset videre. Ut av tunnellen stod det to hinder i en sving, og det var urutinert av meg og ikke tenke på hvor langt ute han lander, så han løp på utsiden av et hinder og fikk en vegring. Etter å ha rettet opp feilen hang jeg langt etter, og sprinter fortvilet etter Bajas som sikter seg inn mot feil tunellinngang og en sikker disk. Ikke spør meg hva jeg gjør på feil side av slalomen en gang, hvordan jeg havnet der aner jeg ikke. Kluss ble den uunngåelige konsekvensen, med en vegring til som følge. Jaja, ingenting kan ødelegge den deilige følelsen jeg har idag etter seieren i agility, så jeg bryr meg ikke i det hele tatt om denne disken. Klasse 2 agility, here we come!!
Hønefoss
10. juni 2012 (Petter Nordlien, Norge)
AG1, 1.plass/48
TREDJE NAPP OG OPPRYKK TIL KLASSE 2!!
Det var ingen store feller, så jeg fokuserte kun på å sikre feltet på stigen. Det ville vært kjedelig om vi gikk et perfekt løp, men at Bajas tok et superhopp over feltet på stigen, så jeg ba Bajas om å ta det rolig. Til tross for at jeg ikke hadde hastverk gallopperer han faktisk over toppen, det er vel første gang tror jeg?!? Med en gang jeg sa "rolig" stoppet han nesten helt opp. Jeg liker måten jeg kan regulere han på!! Løpet gikk smertefritt, og jeg husker jeg tenkte tanken midt i om det kunne holde helt til mål? Det gjorde det, og på premieutdelingen var jeg spent, for jeg hadde ikke sett resultatene. Jeg regnet med å være blant topp 5, men da navnet mitt enda ikke hadde blitt ropt opp da andreplassen ble annonsert ble jeg selvfølgelig ekstra happy over Bajas sin innsats. Førsteplass!! Woohoo! Forøvrig med en forrykende fart på 4,66 m/s!! Bajas får stadig ros og klapp og klem og er min store, bortskjemte helt.
Nordkisa
19. mai 2012 (Sascha Grunder, Sveits)
H2, 4.plass/34

Gikk akkurat glipp av et napp til klasse 3 gitt, men føler uansett at selv fjerdeplassen var ufortjent. Hadde to vegringer etter min mening, den ene på grunn av en stor sving som ble til en S før et hinder. En streng dommer hadde dømt vegring på dette, men Sascha er kjent for å være snill og blid. Bajas hadde mange enorme svinger, og var ikke helt på nett. Det førte til litt kluss ved slalominngangen, jeg plasserte meg feil, og gjorde Bajas usikker slik at han gikk en æresrunde rundt første pinnen i slalomen. Dommeren er i ferd med å ta opp hånden, men tar den ned igjen av en eller annen grunn, så vi ender opp med å gå feilfritt(?). Nuh vel...
Nordkisa
19. mai 2012 (Sascha Grunder, Sveits)
AG1, DISK

Veldig bra løp, perfekt følelse, Bajas var lettstyrt og kortet til og med inn svingene. Dommeren hadde greie tider, så jeg valgte å safe felthindrene og ba Bajas om å ta det rolig. Siden vi bare trener på farta for tiden er sjansen stor for at han får feltfeil hvis jeg jager han over, men han lystrer når jeg ber han bremse, så det funket fint idag. Men jeg tabbet meg ut på slutten da jeg ropte "FREM HOPP" samtidig som Bajas kikket på et helt annet hinder enn det hinderet var meningen at han skulle ta. Bajas gjorde nøyaktig som han fikk beskjed om, og var igrunn kjempeflink. Great dog, shame about the handler! Jeg likte måten han akselererte på da jeg kommanderte han frem, det var rene raketten i rompa på han. Vi disket i det minste med stil! Har trent mye etter at jeg ble med i Agilityjunkies, og jeg føler at vi nå er klare til å bite fra oss i årets konkurransesesong!
Moss
01. mai 2012 (Petter Nordlien)
H2, DISK

Aner jeg en aldri så liten tjuvstart her? Gadd ikke korrigere, for jeg er helt sikker på at det ikke kommer til å bli et fremtidig problem. På tunnellen fikk han tunnellsyn, dro ned rullgardina, satte propper i øra, og ga blanke i mine nokså tydelige signaler om motsatt tunnellinngang. En lekker disk. Resten går finfint, alt i alt veldig fornøyd, det var en kronglete bane hvor alle hindrene kom veldig skrått på. På slutten rekker jeg ikke valse slik jeg hadde briefet, så jeg kommer i yttersving da det kun er målhinderet igjen. Jeg flicker og skyver han ut, og han tar "Heil Hitler" vinken min overraskende bra, med tanke på at flicking liksom ikke er lov i handlingssystemet jeg bruker. Fikk det litt gratis i og med at det var det eneste hinderet i synsfeltet hans også da ;)
Moss
01. mai 2012 (Petter Nordlien)
AG1, 23.plass/81 (premiert)

Tanken idag var å bremse Bajas hvis det gikk fort over stigen siden vi kun trener på farta på alle treninger, men så var han så treg at jeg var dum nok til å la meg friste til å mase litt på han, og da gassa han på lynraskt og tok et supermannhopp over feltet på vei ned. Jeg rakk ikke reagere engang. Jaja. Irriterte meg grønn over at han bomma på slalomen, for den kunne han jo så godt tidligere. Trøster meg med at det egentlig er dårlig gjort å forvente allverden når vi ikke har trent i hele vinter. Det tar nok litt mer tid å komme inn i rytmen igjen. Vippa har vi ikke rørt på trening, så det er gøy å se at den har blitt bedre som følge av treningen på stigen.
Tønsberg Vårspretten
01. april 2012 (Lee Gibson, UK)
H2, DISK

Man har oppturer og nedturer, og dette er hva man kan definere som en nedtur. Årets første løp, og siden jeg har hatt hest på lån i hele vinter, har vi ikke vært på en eneste trening, for jeg har ikke hatt tid til både hest og hund. Derfor hadde jeg heller ingen forventninger, og det var like greit siden det gikk som det gikk. Han hadde ikke et øye eller øre i min retning, allerede på startstreken merket jeg at han var uoppmerksom. Han snek seg forbi meg og inn i en tunnel, TO ganger! Ene gangen blindbytta han meg, FY! At armen min og overkroppen min pekte en annen vei enset han ikke. Det er ikke ofte man kapitulerer så mye at man plukker opp pinner etter seg. Det er første gang jeg har gått av banen. Tenkte ta slalomen på vei ut, og selv den datt han ut av. Ingenting fungerte. Dommerens kommentar: "You had a lot going on in there, eyh?". Hehe.
Tønsberg Vårspretten
01. april 2012 (Lee Gibson, UK)
AG1, 22.plass/64

Hoppløpet som vi gikk rett før dette løpet gikk katastrofalt, så da var det igrunn deilig å avslutte dagen med dette løpet. Han fikk et riv og en feltfeil, i tillegg til en kræsj hvor han plukka med seg hele hindervingen. Hinderet stod rett etter pølsa, og Bajas var ikke den eneste som kræsja der. Jeg så mange som rev dette hinderet også. Det kom nok litt brått på ut av pølsa uten sikt. Han gikk idealspor, og jeg er veldig fornøyd med at han fulgte signalene mine dette løpet, for det gjorde han ikke i det hele tatt i hoppløpet. Det var igrunn en positiv overraskelse, jeg hadde ikke trodd han skulle forbedre seg så bra på så kort tid, så jeg regnet med enda en katastrofe! Er igrunn happy med dette løpet, jeg forventer ikke at han skal klare feltene siden vi er midt i en omskolering der.