2013
 
NKK Lillestrøm Norgesmesterskap
16. november 2013 (Petter Nordlien)
Norgesmesterskap H3, DISK

Kommentar
Norwegian Open
27. oktober 2013 (Seppo Savikko, Finland)
H3, DISK

Woohoo, første gang vi har klart å komme oss igjennom en klasse 3 bane uten å diske!! En liten seier i seg selv. Banen var direkte forjævlig. Faktisk så jævlig at jeg ikke hadde forestilt meg i min villeste fantasi at vi ikke kom til å diske nettopp denne banen. Vi satt og så på veldig mange starte før oss, og de disket én etter én. Selv de erfarne falt som fluer. Man fikk ikke noe gratis i denne banen, det var dårlige linjer, ingen logikk, og mange feller. Bajas klarte seg bra lenge, så er det like før han hopper hjulet. Jeg roper SLALOM og både publikum og jeg holder pusten mens han stopper midt i satsingen og svinger mot slalomen!! YES!! Jeg var livredd for slalomutgangen igrunn, hvor det lå en tunnel klin inntil. Dårlig gjort. Bajas tok alle 12 pinner!! YES IGJEN!! Så skulle han hoppe et hinder, og så hoppe et annet fra baksiden. Jeg får hanket han inn, og svinger og svinger og styrer og styrer, og vi klarer det! YES!!! Senere forsøkte jeg meg på en handling som er ny for oss, og den fungerte som den skulle! YES YES YES!! Bare oppløpet igjen!! Jeg var så overlykkelig over innsatsen og fokusen til Bajas, at jeg hylte av glede på oppløpet. Da snur jo Bajas seg selvfølgelig og løper forbi siste hinder, og publikum hyler mens jeg svinger han tilbake og fullfører. Hahaha, skal si vi gjorde det spennende å se på i alle fall! Hele løpet var stakkato og uten flyt, men vi reddet oss inn ved enhver anledning, så selv dommeren begynte å heie på oss. Stort mer publikumsvennlig hadde man ikke klart å gjøre det! Hahah! Mamma klarte selvfølgelig ikke filme løpet. Veldig synd, for dette skulle jeg likt å se selv!! For the record: Vi hadde kommet på en 10. plass hvis jeg hadde lært å holde kjeft til vi er i mål. Hun som vant er tre ganger verdensmester...
Norwegian Open
27. oktober 2013 (Peter Kindle, Sveits)
AG2, DISK

Veldig morsom og bra bane med gode linjer! Denne likte jeg. Bajas jobbet veldig bra idag og hadde full fokus og gjorde en god innsats. Samarbeidet var slik det skulle være. Vi disket, men det var en bra disk, og jeg stod igjen med en god følelse, og tanken om at kanskje kanonkula mi er helt tilbake hos meg snart etter en laber sesong. Fikk dessverre ikke filmet løpet, så jeg legger opp løpet til 3x verdensmester Lisa Frick istedet. Fascinerende å se henne!!
Norwegian Open
26. oktober 2013 (Peter Kindle, Sveits)
H3, DISK

Bajas tok ikke bare én, men to tunneler som det ikke var meningen at han skulle ta, og han holdt på å ta en tredje. Tror jeg bare må innrømme at Bajas har blitt en tunnel-o-holiker, som så mange andre. Han hopper atter en gang ut etter 10 pinner i slalomen, så nå er det rett hjem og sjekke om kontoen har dekning til å kjøpe meg en slalom til å ha i hagen og trene på!! Knurr, nå er jeg lei av dette tullet, han var jo så fantastisk selvstendig og sikker i slalomen tidligere. Han bomma ivrig på inngangen da jeg forsøkte å rette opp slalomen, og jeg tenkte at "Nå blir jeg vel snart blåst av banen for trening på konkurranser". Han kløna til på enda et par steder, ingenting fungerte, jeg syntes ikke han hørte på meg i det hele tatt, så jeg jogget skuffet av banen.
Norwegian Open
26. oktober 2013 (Seppo Savikko, Finland)
NO AG (uoffisiell), DISK

Her var det ikke veldig mye som fungerte. Tjuvstart, og han tok ikke signalene mine. Gjorde ting på egenhånd, og gjorde ihvertfall ikke som jeg hadde tenkt. Det irriterer meg at han får slike løp som dette innimellom, for jeg vet jo at han kan, og krever mer av han enn dette!! Innbiller meg at det blir færre og færre av disse tullete løpene, så håper han slutter med dette tullballet snart. "Slalom, slalom, SLALOM!!" sier jeg. "Pølse!" sier Bajas. "S-L-A-L-O-M" sier jeg igjen. "Pølse!" insisterer han. Aff, noen ganger hører du det du vil høre, Bajas...
Norwegian Open
26. oktober 2013 (Sandra Deidda, Italia)
AG2, DISK

Vi klarte tre fjerdedeler av banen før vi disket, og jeg er veldig fornøyd med fokusen til Bajas. Disken var min feil idag. Jeg hadde sett fellen med tunnelinngangen på briefingen, og vurderte en annen løsning, men da ville jeg fått problemer med neste hinder, så jeg valgte å ta den løsningen jeg følte ville være riktig. Og den hadde nok fungert, hvis jeg hadde husket å rope navnet hans da vi kom dit, men det tror jeg nok ikke at jeg gjorde. Forsøkte å avverge situasjonen ved å plassere meg annerledes, men det hjalp ikke. Da var jeg plutselig plassert feil til hinderet etter, så det ble bare rot. Jeg valgte å trene felt på stigen, og det ble bra. Så løp vi bare av banen. Kun to feilfrie, så her hadde det vært gode muligheter for pallplassering og napp. Sånn kan det gå.
Tønsberg Høststevnet
20. oktober 2013 (Allan Hansen, Danmark)
H3, DISK

Tjuvstart, frekke faen! Også på akkurat denne starten da, hvor plasseringen min før klarsignal var helt avgjørende. AMØBE!! Resten av løpet ble deretter... Noen av de vanskelige tingene klarte vi jo faktisk, men hva i all verden skjer resten av tida? Han kikker opp i taket på et tidspunkt, lurer fremdeles på hvorfor. Rar, uforklarlig oppførsel. Det dryppet mye fra vanningsanlegget i ridehuset, kanskje han fikk en dråpe midt i planeten?? Også stjeler han en eksta tunnel, også blir det noen æresrunder her og der. Jeg får trøste meg med at de to tidligere løpene vi gikk idag var bra, da fulgte han med på meg og gjorde som han skulle. Ikke så halvgærent resultat idag likevel. Men haha, for et kaos dette løpet var!
Tønsberg Høststevnet
20. oktober 2013 (Allan Hansen, Danmark)
AG2, DISK

Dessverre hopper han ut etter 10 pinner i slalomen. Han har gjort dette noen ganger, uten at jeg helt klarer å finne ut av hvorfor. Tidligere trodde jeg det var fordi jeg stresset mot neste hinder, men han detter ut selv hvis jeg støtter han hele veien. Senere tar han også en ekstra tunnel, så vi disket to ganger, men jeg er likevel veldig fornøyd med løpet. Resten av tiden jobbet vi veldig bra sammen. Hele sesongen i 2013 har vært elendig, så når jeg får et løp hvor han samarbeider er jeg veldig fornøyd, og øyner håp midt i all elendigheten. Deilig å kunne se lyset i enden av tunnelen, kanskje han kommer tilbake til meg snart og blir kanonkula mi igjen. Han er veldig ustabil og uforutsigbar, noen løp er bra, andre er helt kaos. Han kan jo hvis han vil, men har fokuset et annet sted etter at han ble brukt i avl.
Arendal
22. september 2013 (Harald Schjelderup, Norge)
H3, 15.plass/32

Beathe. 0.08 i tidsfeil!! Pluss 1 feil.
Arendal
22. september 2013 (Harald Schjelderup, Norge)
AG2, DISK

Beathe. Kun to feilfrie i klassen.
Arendal
21. september 2013 (Gondola Guttormsen, Norge)
H3, 15.plass/33

Beathe. 2 feil. Uten rivene hadde han kommet på en femteplass, så han hadde en bra tid.
Arendal
21. september 2013 (Gondola Guttormsen, Norge)
AG2, DISK

Beathe.
Stav
11. august 2013 (Morten Holmen)
H3, DISK

En vegring og ett riv før vi kom til slalomen. Sånn ca samtidig som jeg tenkte tanken at kanskje dette skulle bli første gangen vi kom til å klare å komme igjennom en klasse 3 bane uten å diske, begynte han å kløne. To ganger feil i slalomen før han løper ut av banen og snuser etter løpetisper. Kanskje ikke så rart, siden Haley er høyløpsk denne uka. Han er rusa på lukta som sitter langt oppi nesa og inni hjernebarken tenker jeg... Det ble mye rot mot slutten, blant annet et hinder man skulle ta fra baksiden, og et riv på oppløpet. Savner samarbeidet vi hadde ifjor, hele sesongen i år har vært elendig. Men jeg kan faktisk ikke ha forhåpninger, så ekstremt sjeldent som vi trener for tiden. Han er ikke i konkurranseform, verken fysisk eller mentalt, og det er virkelig ikke jeg heller kjenner jeg.
Stav
11. august 2013 (Morten Holmen, Norge)
AG2, 6.plass/??

Etter tre rotete løp hvor jeg ikke følte det var noe samarbeid mellom oss var det DEILIG å avslutte med et løp hvor nesten alt fungerte. Jeg valgte å støtte han på alle felthindrene, og spesielt på vippa som pekte rett ut av banen. Det gjorde at jeg ikke helt rakk å plassere meg som planlagt før slalomen, og jeg ble usikker, men improviserte med å sende han inn og deretter bakbytte han. Han tar riktig slalominngang, men da jeg sier "BRA!" datt han ut av det. Han merket helt sikkert hvor usikker jeg var, og ble selv usikker på om det var riktig. Selv med repetering på slalomen var vi kun fire sekunder bak førsteplassen. Vi ville garantert fått pallplass og siste napp og dermed opprykk til klasse 3 agility om han hadde fortsatt første gangen i slalomen. Jaja, bittersøtt, men aller mest satte jeg pris på å avslutte Stav med en GOD følelse, og en bedre selvtillit til neste stevne.
Stav
10. august 2013 (Eivind Bredo Fossum)
H3, DISK

Han hoppet over en port i slalomen, det kan jeg igrunn ikke huske å ha sett han gjøre før. Han kan finne på å hoppe ut etter ti pinner hvis han får for mye hastverk mot neste hinder, men å hoppe over en port var noe nytt. Han tar dessverre et hinder før jeg rekker å rette opp feilen, så det var disk nummer 1. Før den blå tunnellen rekker jeg å plassere meg der jeg syntes det var mest strategisk, men han stuper inn i feil tunnellinngang. Det var disk nummer 2. På oppløpet er jeg ikke rask nok med å få han inn i serpentinen, så da hopper han et hinder feil vei, og det var tredje gangen vi klarte å diske på ett løp. Jaja, det var noen "bits and pieces" innimellom som var bra. Haha.
Stav
10. august 2013 (Eivind Bredo Fossum, Norge)
AG2, DISK

Jeg trodde ærlig talt Bajas hadde mer sug mot felthindre enn slalomen, men jaggu insisterte han på å ta slalomen en gang til. Jeg er sikker på at jeg ga han mer enn tydelige nok signaler mot vippa. På stigen ville vi nok fått feltfeil både opp og ned, og resten ble bare rot...
Sandefjord Hundefestival
09. juni 2013 (Per Berg Kirkevold, Norge)
H3, DISK

Hele fem ganger roper jeg navnet hans, men han styrter likeglad inn i en tunnel. Jajaja, så pekte rompa mi den retningen da, men jeg synes likevel han hadde litt dotter i øra idag. Prøver meg på et blindbytte (er det første gang i en konkurranse, tro?) som går strålende! Klarer deretter en vanskelig motsatt tunnelinngang. Så blir jeg litt satt ut når jeg glemmer hvor neste hinder befinner seg i en brøkdel av et sekund, og det var nok til at jeg var plassert på helt feil sted når Bajas kommer i hundre. Litt kluss på slutten, det var min feil. Det var kanskje ikke noe sjakktrekk å prøve seg i en konkurranse dagen etter en bryllupsfeiring? Hehe, det ble ikke så veldig mye søvn akkurat. Hvis ikke jeg er på nett kan jeg heller ikke forvente at Bajas skal være det.
Sandefjord Hundefestival
09. juni 2013 (Per Berg Kirkevold, Norge)
AG2, DISK

Han hopper to hinder, så forsvinner han bare rundt meg. Jeg snur meg etter han og lurer på hvor i all verden han hadde tenkt seg. Han skulle visst bare ha med seg en tunnel først... Senere kommer vi til en sjikane, da jeg jeg om oppmerksomheten hans tre ganger, men han tar feil hinder likevel. Dotter i øra idag tydeligvis. Alt var bare rot, og det var ikke antydning til forbedring, så jeg gikk av banen.
Sandefjord Hundefestival
08. juni 2013 (Eivind Fossum)
H3, 10.plass/28, en feil, en vegring, tidsfeil

Jeg var i Bryllup, så Beathe Bye Olaussen startet Bajas for meg idag. Hoppløpet starter 2:30 ut i filmen. Bajas går ut etter 10 pinner i slalomen og får en vegring. I tillegg har de fått 9,26 i tidsfeil. De sekundene tapte de på å måtte gå slalomen om igjen. Uansett, stort grattis til Beathe fordi det er første gang Bajas kommer seg gjennom en Hopp 3 bane! Woohoo!
Sandefjord Hundefestival
08. juni 2013 (Eivind Fossum)
AG2, 13.plass/38

Jeg var i Bryllup, så Beathe Bye Olaussen startet Bajas for meg idag. Agilityløpet starter 0:52 ut i filmen. Han får feiltfeil på stigen og ellers to vegringer foran muren.
NKK Drammen
02. juni 2013 (Gondola Guttormsen)
H3, DISK

Tjuvstart?? Åheisann!! Resten går greit helt til jeg rygger (nok en gang) litt for fort og gir han en åpning til å ta et hinder jeg egentlig vil ha han rundt. I tillegg fikk han to riv, så jaja, samme kan det være. Hehe.
Moss
01. mai 2013 (Jan Egil Eide)
H3, DISK

Vel, jeg syntes ikke akkurat at det var en snill bane Jan Egil hadde satt sammen til oss. På briefingen forstod jeg at vi ikke hadde nubbsjangs. Vi måtte kunne blindbytter for å klare å plassere oss i tide, og det har vi aldri trent på før fordi noen fortalte meg man ikke trengte kunne det. "Det finnes alltid en annen løsning". Vel, i dette tilfellet var det tydelig at det er ytterst nødvendig å kunne blindbytter. Nå fikk vi noe å trene på!!
Moss
01. mai 2013 (Magne Alden, Norge)
AG2, DISK/52

Slalominngangen var et rent helvete, for jeg måtte rekke rundt, så der ble det en vegring. Like etter tunnelen kikker jeg fremover for å orientere meg, men i samme sekund jeg tar blikket fra Bajas krysser han bak meg og styrter over bommen. Resten var veldig bra. Skal forsøke å ikke ta blikket vekk fra hunden min mer, hehehe.
Arendal
21. april 2013 (Sascha Grunder, Sveits)
H3, DISK

Vår debut i hopp 3!! På briefingen gikk jeg rundt og lo og tenkte sarkastisk "Jaddah, detta går bra, aldri i verda!". Sitat Martine Hansen: "Vanskeligste banen ever!". Folk syntes synd på oss fordi vi fikk en så tøff bane på debuten. Mye av banen var over vårt nivå, men vi reddet oss såvidt inn på alle utfordringene med alternative løsninger. Hadde aldri trodd vi skulle gjøre et så respektabelt resultat! Sannsynligvis det løpet jeg er aller mest stolt over noensinne. Var liiiike før vi gikk feilfritt, kun førsteplassen var feilfri og 19/24 disket, så det var veldig moro at vi gjorde det så bra!! TENK om vi hadde kommet på pallen! Da hadde jeg slått hjul av glede. Og spretta champisen.
Arendal
21. april 2013 (Sascha Grunder, Sveits)
AG2, 3.plass/29,
ANDRE NAPP TIL KLASSE 3!!
10 sek bak førsteplassen, men det holdt!! Turte ikke håpe på noen pallplass med våre trege felter. Sannsynligheten var stor for at én til slo oss på tid slik at vi gikk glipp av nappet. Jeg stod og trippet i påvente av resultatlista, og de fleste på stevneplassen hørte gledesjubelet mitt over helgens andre napp! Dæven, tenk, et napp til så er vi i klasse 3 agility! Surrealistisk!! Hihi, deilig helg, fornøyd med fangsten!
Arendal
20. april 2013 (Ton Van Der Laar, Nederland)
H2, 1.plass/28,
OPPRYKK TIL KLASSE 3!!
Lykke!!! Hadde du fortalt meg for noen uker siden at vi kom til å være i klasse 3 hopp etter denne helgen hadde jeg ikke trodd deg. Nå er Bajas tilbake for fullt, og han beviser hva han er god for! 1,3 sek foran andremann. Etter den lange tunnellen får han en litt stor sving (altså... hårnålsvinger er ikke vår sterke side), men han finner linja igjen. Du hører junkiesene på sidelinja sier "Oi!", men der var jeg aldri i tvil om at Bajas visste hva han skulle gjøre. Rett før siste hinder får han derimot en enorm sving og publikum holder pusten, men han tar det heldigvis og seieren er i boks!
Arendal
20. april 2013 (Ton Van Der Laar, Nederland)
AG2, 13.plass/31, en vegring

En vegring fordi jeg ropte på han rett før et hinder fordi jeg skulle forberede en kommende sving. Bajas klarte utrolig nok å bråstoppe midt i lufta, etter å ha satset! Snakk om kjapp reaksjon! Egentlig ganske heftig. Hvordan avbryter man et hopp man allerede har begynt på? Haha. Med det suget han har i banen hadde jeg ærlig talt trodd det der var langt forbi hans commitment point, men det ser visst ut som om jeg må passe stemmebruken min heretter... Jeg bare smilte over hvor ekstremt regulerbar han var. Hadde ikke trodd jeg kan stoppe han så nær et hinder! Alt er bare velstand, er så glad for at vi samarbeider så bra nå. Skal lære meg litt bedre timing på kommandoene mine, så blir det bra. På resultatlista hadde jeg 10 feilpoeng, men det er garantert en feil, for vi hadde verken riv eller feltfeil, så skulle nok egentlig ha kommet på 11.plass med 5 feil istedet for de 10 vi fikk, men det spiller ingen rolle.
Tønsberg Vårspretten
14. april 2013 (Morten Holmen)
H2, DISK

Starten var litt knot, men jeg var godt forberedt på at starthinderet var en felle etter fjerde hinder, for jeg hadde sett mange diske der. Den laaange strekka før slalominngangen var jeg skeptisk til, men jeg valgte å henge etter for å bremse farten, og stole på at Bajas klarer slalominngangen bare jeg styrte med skulderen og kommanderte han. På hinder 11 var det like før han blindbytta meg og hoppet 12'ern feil vei, men jeg fikk redda i siste liten og fortsatte litt stressa videre. Hinder 17 fikk en enorm sving og dermed vegring, men vi disket ikke før etterpå når jeg ikke stolte på Bajas. Jeg er altfor tidlig ute med å rope på han, for jeg var redd han skulle hoppe hjulet som han hadde god fart mot! Da svinger han for tidlig, og hopper et hinder feil vei. Det skulle hoppes bakfra, men han hoppet det rett frem. Når vi først hadde disket kunne jeg like gjerne teste ut "RUNDT" kommandoen vi har trent litt på hjemme i hagen. Da gjorde han riktig, og jeg spurte meg selv hvorfor jeg ikke hadde sagt rundt første gangen. Smekk på labben for ikke å stole fullt og helt på hunden min.
Tønsberg Vårspretten
14. april 2013 (Peter Holmberg, Norge)
AG2, 11.plass/37

Hah, på første tunnel var jeg plutselig usikker på hvilken inngang det var, men Bajas tok riktig. Nydelig felt opp på stigen (dommeren var veldig streng på dette), men dessverre hopper han av feltet ned. Pyttsann, jeg nøt følelsen av å endelig å ha Bajas tilbake igjen! Han fulgte meg og gjorde alt jeg ba om. På hinder 17 var jeg usikker på briefingen, og ble passiv da jeg kom dit, så der fikk vi en vegring, men det var min feil. SUPERHAPPY med Bajas sin innsats! Endelig er vi klare for sesongen!!


NKK Kristiansand
17. mars 2013 (Per Berg Kirkevold, Norge)
H2, DISK

Siden Bajas har gått fem elendige løp med meg på rad, hadde jeg ikke troen på at neste løp ville gå noe bedre. Eksperimentelt ville jeg gjerne se han gå med noen andre, og siden jeg handlet Messi i utstillingsringen for Hans Kristian, fikk jeg han til å gå med Bajas i hoppen for meg. Det går bra de første hindrene, men så synes Bajas det var litt rart å ikke gå med meg, så han løper for å finne meg. Trodde ikke han ville gjøre det når han visste at jeg stod ved sidelinjen, men det var nok litt uvant for han. Hans Kristian får han med seg igjen, og det ser veldig bra ut helt til Hans Kristian glemmer banen eller noe, jeg vet ikke helt hva som skjedde, hehe, men Bajas fikk masse ros og var veldig kry. Han fikk drakamp leka si, og var så stolt at han bjeffet med leka i munnen, det har jeg ikke sett han gjøre før. Får håpe dette kickstartet lysten hans på agility igjen. Hvis ikke skal jeg prøve å gå med en annen hund mens Bajas ser det, så kanskje han blir sjalu og får lyst til å yte igjen.
NKK Kristiansand
17. mars 2013 (Per Berg Kirkevold, Norge)
AG2, DISK

Vårt femte løp på rad som er helt elendig. Han vimser og er helt sin egen verden. Samarbeidet vårt er borte. Forrige helg var teorien at han var sjalu på valpen jeg hadde hentet en uke tidligere. Idag har vi vært uten valp i en uke, så Bajas er enebarn igjen, men er fremdeles i tåka. Så var det ei som kom med en ny teori idag. Hva er nytt siden forrige konkurransesesong?? Jo, han har parret! At jeg ikke tenkte på det! Selvfølgelig! Det er sannsynligvis årsaken til at han ikke er seg selv for tiden. Så er spørsmålet hvor lenge han skal holde på slik?
Drammen Hundefestival
10. mars 2013 (Peter Holmberg)
H2, DISK

Bajas hopper et hinder frem og tilbake, krysser slalomen, før han forsøker å løpe ut av banen og ut bakdøra i hallen!! Jeg brøler idet jeg ser han forsvinne. Jeg trodde først han løp dit fordi han hørte Martines stemme, men hun sier han ikke hadde øyekontakt med henne før han stod rett foran henne og hun fikk han til å snu tilbake til meg. Han surrer ytterligere tre ganger, ingenting fungerte, og jeg kjenner jeg blir sint på han for første gang. Når man er sint er det ikke noe poeng i å fortsette, så vi går av banen. Jeg kobler han, og han planter nesa si i bakken, og jeg sliter med å få han med meg. Han var veldig snusete før start også. Flere kom bort til meg etter løpet og spurte hva som skjedde og at de ikke kjente igjen Bajas. Martine og Siri har en teori om at det er fordi jeg hentet hjem valpen for en uke siden, og at det er vanlig at hunder endrer personlighet når det kommer en ny hund inn i flokken. En god teori, selvom jeg ikke kan si at jeg har merket noe til sjalusi hjemme.
Drammen Hundefestival
10. mars 2013 (Michael Kanbach)
AG2, DISK

Fremdeles ikke på nett. Han har ikke helt antennene rettet mot meg, og vimser litt. Vi kommer oss igjennom mesteparten av banen, uten at det kjentes så veldig effektivt ut. Jeg vrir skulderen, peker mot hinderet og roper BAJ, men han fant et møne som var veldig mye mer moro å ta på egenhånd.
Drammen Hundefestival
09. mars 2013 (Ronald Van Straten)
H2, DISK

Det meste går ok, men jeg savner følelsen av at det går kanon. Jeg rekker og rope navnet hans hele fire ganger før han svinger etter en tunnel. På de siste tre hindrene følger han meg ikke. Store svinger er gjennomgående i hele løpet, han er ikke på nett. Disker på at han sporer av på egenhånd og hopper et hinder feil vei. Hadde ikke store forventninger siden vi ikke har trent mye de siste månedene, men dette var jeg lite fornøyd med.
Drammen Hundefestival
09. mars 2013 (Peter Holmberg)
AG2, DISK

Glemte visst banen jeg. Kom i mål med det jeg trodde var en vegring, men så disket vi helt i starten. Jaja. Et greit løp, med tanke på at vi har trent minimalt de siste månedene. Bajas var ikke helt på nett, men det var ikke jeg heller. Et par ting som ikke gikk som planlagt.