2014
 
Arendal
21. september 2014 (Simon Noel)
H3

SJEKK DEN SLALOMINNGANGEN! Den var helt rå. Dyktig Bajas. Et nydelig løp, det var helt herlig å føre han, og føle at samarbeidet begynner å falle på plass igjen. Dessverre hadde jeg sett at de fleste disket på at hundene deres hoppet ut etter 10 pinner i slalomen, så jeg turte ikke bevege meg for tidlig, eller si noe før det var for sent og han stupte inn i tunnelen. Jeg ble passiv, det var min feil. Det var like før vi gikk feilfritt i klasse 3! Men et riv over en oxer på oppløpet gjorde at disken ikke var så sur likevel. Men NESTEN feilfritt løp i klasse tre, og en hund som gjorde ALT jeg ba han om gjennom hele løpet har gitt meg en lykkefølelse jeg vil leve lenge på. For ikke å snakke om de som kom bort til meg etterpå og sa at det var helt rått å se på den slalomen. Yippeee!
Arendal
21. september 2014 (Simon Noel)
AG2

Kommentar
Arendal
20. september 2014 (Gondola Guttormsen)
H3

Hater sånn start som det der... men da vet vi hva vi har å øve på i alle fall. Slalominngangen var helt sinnsykt bra, med så høy fart inn i den skarpe vinkelen at jeg hørte publikum holde pusten. Var forberedt på at han ville ta tunnelen, og skrek ampert til han, men han lystret ikke raskt nok, så der disket vi. Mot slutten plasserte jeg meg feil, og bannet og ristet på hodet mens dommeren fniste. Hun forstod godt at det ikke var sånn jeg hadde briefet. Før oppløpet virker det ikke som om Bajas ser tunnelen jeg forsøker å vise han, så vi krasjet da jeg blokkerte feil inngang. Igjen til dommerens store underholdning. På oppløpet gutset jeg på å springe fra han, men da løp han under et hinder. Jaja. Er faktisk ganske fornøyd med innsatsen til Bajas. Føler at det er håp for at vi snart er tilbake der vi var da vi var på topp for to år siden. Og det liker vi!
Arendal
20. september 2014 (Gondola Guttormsen)
AG2

Kommentar
Maridalen
06. september 2014 (Jan Egil Eide)
H3, DISK

Først bommer han på slalomen. Så bestemmer han seg for at han ikke gidder mer slalom etter 7 pinner, og stuper retning BAKSIDEN av en tunnel! At det går an! Trekke så mye mot en SKJULT tunnelinngang?!? Nei, vettuhvah, den var jeg faktisk ikke forberedt på. Og når jeg er irritert, klarer jeg ikke hente meg inn igjen, så resten ble bare rot.
Maridalen
06. september 2014 (Seppo Savikko)
AG2, DISK

Kommentar
Fredrikstad
23. august 2014 (Eivind Fossum)
H3, DISK

Han trekker mot tunnelene for tida, men jeg er i det minste forberedt på det. Mye feil plasseringer, jeg har vel ikke helt hodet med meg, og klarte ikke stokke beina fort nok. Likevel synes jeg Bajas prøver så godt han kan å improvisere sammen med meg. På nest siste hinder hopper han hinderet begge veier dessverre, så til tross for at vi fightet oss gjennom mesteparten av banen endte vi med en disk til slutt.
Fredrikstad
23. august 2014 (Eivind Fossum)
AG2, DISK

Kommentar
Sandefjord
08. juni 2014 (Eivind Fossum)
H3, DISK

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Fantastisk mye rot. Litt min feil. Litt Bajas sin feil. Men jeg er jo ikke akkurat helt på nett når jeg roper "HOPP" før en tunnel. Hvor er kaffen?!? Bajas hostet litt, så jeg valgte å ikke starte AG2 og lag, og å sette han i karantene så han ikke smittet noen andre hunder i tilfelle det var noe smittsomt. Det viste seg uka etter at det bare var falsk alarm, han hostet bare noen få ganger. Men heller føre var.
Sandefjord
07. juni 2014 (Ronald van Straten)
H3, DISK/32

Vått sa du? Tidenes regnskur med lyn og torden herjet over området denne dagen. Det plaget ikke oss, vi gikk et helt fantastisk løp, og hvis det ikke hadde vært for et ekstra hinder hadde vi gått et strålende, feilfritt løp! Med korte svinger og god fart og minimale muligheter for forbedring! Happy hippo.
Sandefjord
07. juni 2014 (Ronald van Straten)
AG2, DISK/32

Det var like før han tok mønet (jeg glemmer stadig hvor mye jeg må forberede meg på at han drar mot felthindrene). På slutten rekker jeg ikke følge med han, så jeg roper "FRAM" og han skyter fart og tar feil hinder dessverre. Jaja, det var ett av to mulige hinder. 50/50 sjanse. Og vi var ikke alene om å diske på dette. Liker dommeren, han lager gode baner med fine linjer. Vi var så nære å få et feilfritt løp.
Romerriksstevnet
11. mai 2014 (Zsuzsa Veres)
H3, DISK/34

Et perfekt løp!! Bare synd jeg uvitende hadde glemt banen et sted. Jeg var helt overbevist om at vi kom i mål med bare en vegring, men jeg førte Bajas gjennom en ekstra tunnel tydeligvis. Husker jeg stod på startstreken og grublet på hvordan jeg hadde briefet akkurat der, og at jeg var litt usikker på løsningen. Men ikke på selve rekkefølgen. Sånn kan det gå! Takk til Bajas uansett, for et strålende samarbeid og en nydelig magefølelse å komme i mål med!
Romerriksstevnet
11. mai 2014 (Jan Egil Eide)
AG2, 12./30, 20 feilpoeng

Igjen!! Hva i all verden er det som gjør at han plutselig er redd for slalomen? Det var så mye annet jeg var fornøyd med i dette løpet! Men merket nok en gang at handlingen min blir dårlig fordi jeg grubler for mye på hva som nettopp hadde gått galt og hvorfor. Jaja, vi klarte noe av knotet jeg gruet meg til. Er ikke så fan av banene til Jan Egil, jeg synes de er kronglete. Så egentlig var det gøy å få testet ut noen løsninger vi er nokså ferske på. Og klare dem! Vi tar med oss det positive.
Romerriksstevnet
10. mai 2014 (Tamas Traj)
H3, DISK/33

Irriterende å diske på at han hopper hinder 2 feil vei, men sånn er livet når jeg er litt tidlig ute med signalene jeg gir. Og nok en gang bommer han på slalomen, jeg forstår ikke hvorfor den har blitt et problem! Og nok en gang f�rer litt rot til at det blir mye rot, fordi hodet mitt blir frustrert.
Romerriksstevnet
10. mai 2014 (Zsuzsa Veres)
AG2, DISK/30

Bajas tjuvstartet, så jeg valgte å diske han. Han hadde en gedigen sving etter tunnelen, jeg tror han trakk mot vippa som stod der. Han har jo blitt så glad i alle felthindrene. Hva som gjør at han detter ut av slalomen er jeg veldig nysgjerrig på. Han tar inngangen fint, men blir plutselig usikker på om han gjør rett. Så løper han på utsiden av en blå tunnel som jeg trodde ville være naturlig for han å ta. Dommeren blåser oss av banen pga trening i banen, så vi springer ut og tar med oss noen hinder på veien. Argh, jeg blir altså så satt ut av tjuvstarter at jeg ikke klarer å handle bra etterpå.
Moss
01. mai 2014 (Gondola Guttormsen)
H3, 7.plass/39, feilfritt

Jeg lurte fælt på hvor han ble av på tredje hinder da han forsvant bak ryggen min, men plutselig kom han på rett side, så jeg kunne bare fortsette. Før slalomen hadde jeg egentlig tenkt å støtte han mer, men Bajas stupte rett inn i riktig inngang, så jeg rakk ikke det jeg hadde briefet og måtte improvisere til et blindbytte etter slalomen istedet. Tunnelen var jeg godt forberedt på at var en enorm felle, men det var jaggu like før han tok den likevel, til tross for at jeg ropte på han som en gal. Heldigvis snudde han i siste liten, og jeg hørte et aldri så lite gisp fra publikum, hehe. Det ble en stor sving etter hinder 16 mot slutten, men han korrigerte bra og kortet inn stegene på de to påfølgende hindrene som han skulle hoppe fra baksiden. Jeg tenkte det var en reell fare for at han skulle rive disse, men da han ikke gjorde det skjønte jeg at vi kunne klare feilfritt. Og det gjorde vi, for andre gang! Og med en bra fart! Kun 3 sek bak vinneren, og vi slo flere border collier på tid. En seier i seg selv.
Moss
01. mai 2014
AG2, DISK

Tjuvstart, den sniken!! Også var det vakent til dragning han hadde mot vippa da! Etter tunnelen var jeg litt for rask, så han løp utenom et hinder. Min feil at vi disket, men ingenting fungerer når jeg irriterer meg over tjuvstart og tullball. Han tar riktig slalominngang, men hopper over neste port. Også stikker han ut etter 11 pinner. Knurr. Om ingenting annet fungerer, så skal vi fanken meg trene felt! Jeg springer foran for å rekke å være langt fremme, bremser, blokkerer han nærmest, men han stuper likeglad av. Jeg gir opp. Du er teit når du er sånn, Bajas, jeg vet du kan bedre.
Tønsberg Vårspretten
06. april 2014 (Uschi Hornung)
H3, 8.plass/36, feilfritt

Jeg merker at jeg safer litt mer i klasse 3 fordi jeg ikke er like selvsikker, så jeg pusher han ikke på fart. Vi fikk likevel en bra tid (4,38 m/s), til tross for en stor sving. Han var lett å styre, og veldig regulerbar. Samarbeid og kontakt var på topp. Selv motsatt tunnellinngang fikk jeg dratt han inn på. På slutten var jeg forberedt på at den gule tunnelen ville bli en stor felle, men han svingte slik jeg ba om, og på oppløpet forstod jeg at vi kom til å komme feilfritt igjennom. Synd cameracrewet sluttet å filme, for jeg hoppet og spratt og jublet og skrek lenge etter vi kom i mål!
Tønsberg Vårspretten
06. april 2014 (Uschi Hornung)
AG2, 7./36, 5 feilpoeng

Det ser ut som om han hopper av vippa, men han strekker som regel frempotene såpass langt frem at han er innom feltet likevel. I slalomen tenkte jeg "Dæven, for en fart! Her er det bare å springe!". Strøkent løpende felt på mønet. Prøver å få han til å ta feltet på stigen, men forgjeves. Jeg så på resultatlisten senere at vi var raskest av ALLE!! Hele 4,69 m/s!! Så på det feltet røk 1. plassen, siste nappet, og opprykk til klasse 3! Jeg er så sykt fornøyd med dette løpet! Det var tilnærmet lik perfekt!
Mjøndalen
09. mars 2014 (Peter Holmberg)
H3, DISK/48

Tjuvstart som gjorde det vanskeligere for meg. Han stupte inn i tunnelen, så det var direkte disk. Fornøyd med byttet på hinder 5, og akselerasjonen over hinder 6, til tross for riv. Burde vært mer forberedt på at tunnelen var en stor felle, for jeg hadde jo sett mange diske der. Min feil, og Bajas var lykkelig over en ekstra tunnel. Han river hinder 10, og finner jaggu en ekstra tunnel igjen. Jeg valgte å føre han den veien fordi jeg var redd hinderet skulle være en felle, og trodde tunnelen var langt nok unna til at jeg skulle klare å svinge han. Jeg var rask til å plassere meg ved vingen, men Bajas var raskere til å finne tunnelinngangen. Jaja. Fornøyd med rundt-kommandoene og slutten. Plasserte meg feil ved hinder 14, men vi improviserte bra. Det var noe bra og noe dårlig, men vi hadde det gøy i det minste. Vanskelig bane, INGEN feilfrie i klassen, dvs. én, men hun fikk tidsfeil stakkars pga. streng idealtid. Diskprosenten var regelrett høy, kun 7 kom igjennom.
Mjøndalen
09. mars 2014 (Michael Kanbach)
AG2, DISK/41

Han hadde voldsomt høy fart hele løpet. En vegring helt i starten som jeg ikke helt forstår, men resten av løpet ble bra. Måtte smile litt på slutten. I forrige klasse disket de fleste på at de tok tunnelen. Vi skulle derimot ta tunnelen, men Bajas tok heller hinderet!! Altså, hallo?? Han som har så tunnelsug!? Haha. Deilig å avslutte helgen med et løp som ga meg en god følelse. Fit for fight!!
Mjøndalen
08. mars 2014 (Ronald van Straten)
H3, DISK/52

What went wrong? EVERYTHING!! Tunnelen var en klar felle, men den reddet jeg oss unna. Hadde ikke helt forventet at han da skulle gå på utsiden av hinderet og ta langthoppet istedet, så der oppe ble det mye rot. Og hva SKJER før slalomen, Bajas?? Han bråsnur til venstre og er nesten på vei ut av banen. Lurer veldig på hva han tror han så, for det var verken mennesker eller folk der. Men det var campen til noen han er veldig glad i, så det kan hende han kjente en lukt. Mot slutten ble det også en vegring etter siste tunnelen. Og dette ventet vi i timesvis på... Sukk...
Mjøndalen
08. mars 2014 (Gondola Guttormsen)
AG2, 16./41, 15. feilpoeng

Han river hinder nr.7, bommer på en port i slalomen, og får feltfeil opp på bommen, og ellers var det bra. Godt samarbeid, han lyttet til meg og gjorde som jeg ba om. Litt store svinger som vanlig, men bra fart. Helgens høydepunkt var at Ina & Ema kom på andreplass og fikk napp til klasse 3!! Superstolt av dere!!
Langesund
12. januar 2014 (Ronald Van Straten)
H3, 12./38, 5 feil, 4,42 m/s

En halvstor sving i starten. Var godt forberedt på at den første tunnelen var en felle, så jeg fikk hanket han inn, men var ikke forberedt på at han skulle søke mot den motsatte tunnelinngangen etter å ha hoppet hinderet! Han svingte dermed feil vei, men merket nok at det var noe galt, og det var nok derfor han rev. Resten gikk veldig bra, med unntak av en enorm sving til. Er overlykkelig over vært beste klasse 3 løp plasseringsmessig hittil! Likte banen godt, den var morsom og fin. Bajas var på hugget, og jeg jubler av glede da vi kommer i mål som om vi vant hele greia. Så deilig at han begynner å bli seg selv igjen!
Langesund
12. januar 2014 (Kirsten Bjørnelykke)
AG2, DISK/28

Hahaha, jeg gir opp meg selv altså! På startstreken fikk jeg plutselig litt panikk fordi jeg ikke husket banen, så det ble feil plasseringer flere steder. Bajas sikter seg inn mot slalomen, og løper dessverre gjennom en port før han forstår at han egentlig skulle hoppe et hinder istedet, men til hans forsvar var det trangt der. Mellom hinder 13 og 14 hadde jeg planlagt å eksperimentere med en ny løsning som vi ikke er stødige på enda, og jeg var altfor sent ute med byttet mitt. På slalomen løper jeg fra han, og da drar jeg han ut etter 10 pinner. Så hopper han av feltet på stigen. Så hopper han neste hinder feil vei. Så driter jeg lang marsj i å ta med oss siste hinder og løper av banen, haha. What a mess!
Langesund
11. januar 2014 (Peter Holmberg)
H3, DISK/38

En vegring på begynnelsen som jeg kanskje synes var litt strengt dømt. Fin slalominngang, og selvstendig slalom. Ett riv på hinder 8. Mot slutten viser jeg tydelig med skuldrene hvor jeg har tenkt meg over hinder 18, men jeg holder dessverre armen oppe. Det blir villedende, jeg skyver han ut med armen, og han tar feil tunnel istedet. Egentlig fornøyd med løpet. Følte Bajas gjorde akkurat som jeg ba om. Disken var min feil. Synes dette lover bra for sesongen!
Langesund
11. januar 2014 (Peter Holmberg)
AG2, DISK/26

Det var en hannhund som truet Bajas voldsomt da vi skulle inn til start, og Bajas ble så engstelig at han begynte å skjelve. Han hadde ikke mye lyst til å bli sittende igjen alene da jeg gikk fra han, så han tjuvstarta. Jeg ble irritert over at han diska allerede på starten, og resultatet ble deretter da mor kapitulerte i frustasjon. Forsøkte å hente meg inn igjen, men han fikk ikke spesielt gode signaler fra meg, så det ble mye rot. Fikk benyttet sjansen til å trene på felthindrene i det minste, og det ble bra.